Elektro.noUtrolig artig å se ungene med Elektro på brystet

Utrolig artig å se ungene med Elektro på brystet

Vi snakker høy puls, latter og gode samtaler da daglig leder Einar Jørgensen i Elektro AS møtte Hunstad Fotballklubb for å sparke ball. – Utrolig artig å se ungene med Elektro på brystet, sier han.

På Tine Fotballskole på Mørkvedlia er det knallsol, glade barn og fotballsparking hvor man enn snur seg.

– Utrolig fint at dere i Hunstad Fotballklubb samler barna og arrangerer fotballskole rett før skolestart. Det er en fin anledning til å komme seg i gjenge etter sommeren, og se så gøy de har det, sier Jørgensen.

Han treffer daglig leder i Hunstad fotballklubb Ole Rasch, som har samlet sammen en gjeng fra flere av klubbens lag, alle med Elektro på fotballdraktene.

– Det å dra ut for å treffe barna, se hvordan de har det og høre hva de får ut av det å være på et fotballag, det viser virkelig at vi gjør det riktige når vi støtter barneidretten, sier Jørgensen.

VIKTIG Å SENTRE

Lucas Johnsen (9,5) og Johan Dalhaug (9,5) spiller begge to på Hunstad gutter 2009. De er begge veldig opptatt av fotball og har klare tanker om hva det faktisk handler om være lagspiller.

– Jeg spiller mest sentral midtbane, og da får jeg ofte ballen fra de andre på laget. Det som er viktig da er å sentre videre. For det kan være andre som har bedre målsjanser enn meg selv, sier Johnsen.

Både Johnsen, Dalhaug og ikke minst Jørgensen er enig i at samarbeid er veldig viktig, og at oppgavene i et team må fordeles på alle som er med.

– Sånn er det hos oss i Elektro også, at de som jobber sammen som et lag har forskjellige ting de er gode på. Også hos oss er det veldig viktig å samarbeide for å kunne gjøre en så god jobb som mulig for folk som behøver hjelp fra oss, sier elektrolederen.

– DET ER VELDIG GØY MED FOTBALL

Dalhaug forteller at han stort sett spiller spiss. Og selv om han liker å sette ballen i mål, så er det likevel veldig viktig for han å være en god lagspiller.

– Jeg presser ofte motstandere, passer på at jeg er i posisjon til å få tak i ballen fra de andre. Men det er viktig å samarbeide, for gjør vi ikke det så klarer vi ikke å skåre mål. Ingen kan vinne kampen alene, sier niåringen.

– Så er det bra at vi har det gøy. For det er gøy å være fotballspiller sammen med gode venner. Det er veldig fint å treffes, legger Johnsen til.

For Jørgensen er det artig å høre barnas refleksjoner som kan relateres direkte til arbeidslivet.

– Dette er gode eksempler på hvorfor barneidretten er så viktig. Det å lære samarbeid og at alle skal få være del av et team uansett forutsetninger. Det samme gjelder arbeidslivet. Og at barna lærer dette tidlig er god ballast videre i livet, sier Jørgensen.

ET DERE HVA EN ELEKTRIKER ER?

Dialogen går videre. Nå er det elektrosjefen sin tur å fortelle om bedriften som alle spillerne i Hunstad Fotballklubb bærer på draktene sine.

– Elektro, det er litt vanskelig å beskrive, men det er noe elektrikergreier, sier Dalhaug, som forteller at han har tenkt å bli tog-fører når han blir stor.

– Jeg tror en elektriker fra elektro kommer og fikser elektriske ting i huset hvis det blir ødelagt, sier Johnsen .

– Dere har rett begge to. Vi arbeider med mye forskjellig i Elektro, men vi kan ordne det slik at det blir strøm i stikkontakten for å få lys, eller strøm til komfyren når vi lager middag, eller til vaskemaskinen når fotballdrakta skal vaskes. Og vet du Johan, du som vil bli lokomotivfører. Mange tog i dag er elektriske, og de er mer miljøvennlige, forklarer Jørgensen.

– Ja, og når vi må lade mobiltelefoner eller ipadder, da behøver vi elektro, smiler Johnsen .

Leder i Elektro AS, Einar Jørgensen, blir driblet av jentene Susanne og Une fra Hunstad Fotballklubb.

Leder Einar Jørgensen i Elektro AS blir driblet av jentene Susanne Inéz Albrigtsen (14) og Une Marie Tjærandsen-Skau (15). – Pulsen går opp av å spille fotball, smiler Einar Jørgensen.

KLART FOR EN MATCH

Så er det tid for å utfordre elektrosjefen på fotballbanen. Ingrid Oliva Teigen Kildal (10) og lillebror Jacob Teigen Kildal (7,5) kommer til sammen med pappa Joachim Kildal som både er trener og fotballskoleleder. Med seg har de også jentene Une Marie Tjærandsen Skau (15) og Susanne Inéz Albrigtsen (14) fra jenter 15- 16.

– Det å spille fotball lærer oss å holde motivasjonen oppe. Så kommer det mye sosialt ut av det utenom fotballbanen også. Det skaper et generelt godt miljø. I tillegg lærer vi å gjøre en innsats for å få ting til, sier Tjærandsen-Skau.

Lagvenninnen er enig. Man får mye ut av det å være del av et fotballag og miljøet rundt.

– Vi får oppleve mestringsfølelsen, og det er helt sikker bra for oss når vi blir voksne og skal inn i arbeidslivet, sier Albrigtsen.

– Dette er musikk i ørene til en næringslivsleder. Det er jo det det handler om i arbeidslivet også. Kameratskap, innsats, samarbeid og mestring, sier Jørgensen og legger til; så må dere huske på at vi behøver mange elektrikere i årene som kommer – og gjerne jenter.

– Kanskje det, smiler de før kampen blåses i gang og fotballgjengen skal drible elektrosjefen.