Elektro.noKan energi fra solceller bidra til kostnadsreduksjon for din bedrift – også i Nord-Norge?

Kan energi fra solceller bidra til kostnadsreduksjon for din bedrift – også i Nord-Norge?

Vi ser økende interesse for solenergi, også i Nord, og at etterspørselen øker i takt med at investeringskostnaden reduseres, sier Daniel Mathisen hos Elektro Bodø AS. Derfor tror vi solenergi har potensiale til å bli en viktig fornybar energikilde for bedrifter også her nord, til tross for snø, kulde og mørke.

5 gode grunner til å vurdere solceller:

  • Solen er gratis, lett tilgjengelig og klimavennlig 
  • Solenergi kan høstes og benyttes lokalt
  • Lav temperatur øker effekten av hver enkelt solcelle
  • Solceller gir et positivt bidrag i miljøregnskapet fra første dag
  • Du får full oversikt, i sanntid, over produksjonene til hvert enkelt solcellepanel

– Klikk her for å melde din interesse.

Energi fra solceller er miljøvennlig, kortreist og lønnsom over tid.

Solen er en gratis, lett tilgjengelig og klimavennlig energikilde som kan høstes og benyttes lokalt. Et solcelleanlegg vil gi et godt tilskudd til strømforsyninga store deler av året – avhengig av størrelse, for eksempel til lading av el-bil-parken. Investeringen betaler seg over tid og vil dessuten bidra positivt i miljøregnskapet fra første dag.

Elektriker fra Elektrogruppen monterer solcellepanel på taket til Energihuset, Bodø.

Våre montører har god erfaring med montering av solcelleanlegg.  Her fra taket på Energihuset i Bodø.
– Les mer om dette i saken «Energihuset får Nordlands største solcelleanlegg».

Økt effekt ved lave temperaturer

Det er dokumentert at lav temperatur øker effekten av hver enkelt solcelle.

Vi forventer naturlig nok noe lavere produksjon i de aller mørkeste vintermånedene, men allerede fra i mars og utover våren og sommeren er forholdene til gjengjeld svært gode, med rikelig lys nærmest hele døgnet, sier Mathisen.

For å fange solinnstrålingen over størst mulig del av døgnet, er solcellepanelenes vinkling viktig i forhold til himmelretningen. Ny teknologi bidrar også til at dagens anlegg produserer opptil 25 prosent mer solstrøm enn tradisjonelle solcelleanlegg,

Hvor passer det med solcelleanlegg?

Ettersom solcellepanelene er skalerbare og leveres i ulike formater, kan de passe for små installasjoner på mindre bygninger, så vel som på store næringsbygg eller industrianlegg.

– Er det flate, er det mulighet!

Kontakt oss for en mulighetsstudie.

Solcellepanelene er tilnærmet vedlikeholdsfri, og teknologien vil gi eieren av bygget fullstendig oversikt over både produksjonen og ytelsen til hvert enkelt solcellepanel og kan avlese dette på PC, telefon eller nettbrett i sanntid, forteller Mathisen.

Selv om et solcelleanlegg alene ikke er nok, mener vi mange små skritt vil utgjøre store løft, og gjennom bevisste handlinger kan vi bidra til et grønnere og mer bærekraftig samfunn. For oss ligger det konkurransekraft i å tenke bærekraft og Elektrogruppen har målsetting om å bli ledende installatør av solcelleanlegg i nord.

Våre ingeniører kan delta i kartlegging og mulighetsstudier, samt bidra fra idéfasen til installasjon og smart energieffektiv drift.

Er du nysgjerrig på om solenergi kan være en kostnadseffektiv og bærekraftig løsning for din virksomhet? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om muligheter, kostnader og besparelser – Klikk her for å melde din interesse.

Nysgjerrig på solenergi?

Ta kontakt med oss for en solcelle-prat og mulighetsstudie.

MELD DIN INTERESSE