Elektro.noGrønn infrastruktur – Elektro er med når bussene skal over på EL

Grønn infrastruktur – Elektro er med når bussene skal over på EL

Vi er med på laget når ladeinfrastrukturen for de første elektriske bussene i drift nord for polarsirkelen, skal på plass. Bussladingen foregår med høyeffekts ladere, såkalte pantografer, og er et viktig prosjekt for Bodø.

Bærekraft er for oss noe som går hånd i hånd med konkurransekraft. I likhet med solceller er infrastruktur som dette helt nødvendig for å imøtekomme Bodøs nullutslippsambisjoner på sikt, sier direktør for strategi og forretningsutvikling Andreas Melby. Vi skal være med å tilrettelegge for elektrifisering for både bil, båt, buss og andre klimavennlige fremkomstmidler for fremtiden, fortsetter han.

– Les mer om vår solcellesatsning her.

Bussholdeplassen på Bodø lufthavn under oppføring.

Bussholdeplassen på Bodø lufthavn under oppføring.

7 ladepunkter for buss under bygging

Elektro Bodø AS påtar seg en omfattende leveranse til Nordland fylkeskommune, underlagt ABB for installasjon av likeretter og pantograf, Alstad maskin for selve infrastrukturen. Vi er stolte av å være med på et slikt nybrottsarbeid, hvor vi kan vise at vi har nødvendig kompetanse for å levere et prosjekt som dette, sier prosjektleder Sten Lasse Halvorsen. Det har vært veldig lærerikt!

Prosjektet er godt i rute, og nærmer seg idriftsettelse. Vår leveranse skal etter planen ferdigstilles før sommeren, forteller Halvorsen.

-Les mer om våre tjenester til næring og bedriftsmarkedet her.