Elektro.noElektro skal bli ledende på solcelleanlegg i Nordland

Elektro skal bli ledende på solcelleanlegg i Nordland

I mai-utgaven av Elmagasinet blir Elektro omtalt for sin satsing på solceller og andre energieffektiviserende løsninger. Vi forbereder oss på at dette markedet tar av i Nordland og er i full gang med å øke kompetansen på området.

– På taket av Energihuset i Bodø har vi montert et solcelleanlegg på 360 m2, med en installert effekt på 72 kWp. Anlegget vi er i gang med på nye Mørkvedbukta skole i Bodø er enda større, sier prosjektleder Daniel Mathisen i Elektro Bodø.

Daniel Mathisen og Andreas Sandness Melby på taket med solcellepanel i bakgrunnen.

Prosjektleder Daniel Mathisen i Elektro Bodø (tv) og konsernkoordinator Andreas Sandness Melby i Elektrogruppen.

Kompetanseheving

Det er økende interesse for fornybare løsninger som solenergi, batterilagring og andre energieffektiviseringstiltak. Her får vi mange henvendelser. Stadig flere vil satse på fornybar energi. Her skal vi bli en ledende aktør i vårt område. – Derfor er vi i full gang med å øke kompetansen på dette området. Blant annet har flere av våre ansatte deltatt på Nelfo-kurs.

Vi forbereder oss på at dette markedet tar av i Nordland.- Gjennom elektroinstallasjoner på skip har vi årelang erfaring med batterier. Her ser vi på om vi kan overføre noe av denne kompetansen til batteriinstallasjoner i bygninger.

Elektriker fra Elektrogruppen installerer solcellepanel på taket av Energihuset.

Bærekraft er konkurransekraft

Strategi- og forretningsutvikler Andreas Sandness Melby i Elektrogruppen sier at mange små skritt vil gi store løft for en mer bærekraftig region i Nord-Norge.

– Med konkrete prosjekter kan vi bidra til et grønnere og mer bærekraftig samfunn. For oss ligger det konkurransekraft i å tenke bærekraft.

– Et enhetlig system der bygg, teknikk og mennesker «snakker sammen» er avgjørende for å nå nullutslippsambisjonene. Vi skal delta i kartlegging, mulighetsstudier, bidra fra idéfasen til produktutvikling, installasjon og smart energieffektiv drift.

25 prosent mer solenergi

Mathisen tror sol vil spille en viktig rolle i fremtidens energisystemer.

– Til tross for snø, kulde og mørke har solenergi potensial til å bli en viktig fornybar energikilde også i Nord-Norge. Det er dokumentert at lav temperatur øker effekten på solcellene.

Les mer: «Kan energi fra solceller bidra til kostnadsreduksjon for din bedrift – også i Nord-Norge?»

– Samtidig reduserer begrenset tilgang på lys i vinterhalvåret strømproduksjonen. Til gjengjeld er forholdene fra mars og utover våren og sommeren svært gode.

Les også

Prosjektleder Daniel Mathisen med solcellepaneler i bakgrunnen.

Energihuset får Nordlands største solcelleanlegg

Elektrogruppen bygger ett av Nord-Norges største solcelleanlegg – på taket av Energihuset i Bodø.

Elektrogruppen bygger ett av Nord-Norges største solcelleanlegg – på taket av Energihuset i Bodø.

– Anlegget består av 360 kvadratmeter panelflate med en installert effekt på 72 kWp. Anlegget kan enkelt skaleres opp ved å ta i bruk annet ledig takareal, forteller prosjektleder Daniel Mathisen hos Elektro.

Les hele saken her.