Elektro.noTolv nye lærlinger i gang hos Elektrogruppen

Tolv nye lærlinger i gang hos Elektrogruppen

Denne uka har tolv nye lærlinger startet i Elektrogruppen, åtte i Elektro Bodø AS og fire i Nilsson AS.

Grønne systemer

Fagområdene er i kontinuerlig utvikling og noe av det som står på timeplanen er installasjon av solceller og bruk av ladesystemer, for eksempel til elektriske busser. I det hele tatt alt som har med grønne systemer å gjøre.

– Det er også mye som skal automatiseres i årene fremover, sier kvalitets- og HMS-leder Elin Irene Nielsen, som har ansvaret den første uken lærlingene er i bedriftene.

Nye lærlinger hos Elektrogruppen i bodø står sammen i en gruppe.

De 12 som begynte læretiden i dag er, fra venstre: Leonhard Svendsen, Magnus Jusnes, Julie Nymo, Erlend Stene-Sørensen – lærlinger i rørfaget. Emma Høvik, Andres Ricardo Norena, Magnus Skog, Jørgen Agersborg – lærlinger i elektrikerfaget. Isak Aavik Hagen – lærling i telekommunikasjonsmontørfaget. Kenneth Johansen, Cheick Abdel Cisse – lærlinger i elektrikerfaget og Øyvind Tobias Antonsen – lærling i automatikerfaget.

Stor faglig bredde

Hva lærlingene til sjuende og sist kommer bort i av fagfelt i læretiden, handler mye om hvilke prosjekter de er innom.

– Det legges opp til at de i løpet av læretiden på to år er innom både prosjekter og serviceavdelingen, sier Nielsen.

En miks som skal gi faglig påfyll fra flere arbeidsoppgaver og arbeidssituasjoner. Når det gjelder de åtte lærlingene innenfor elektrofagene har to av dem valgt henholdsvis automasjon og telekommunikasjon.

Rekruttering og samfunnsansvar

Lærlingene spiller en viktig rolle i hele konsernet, både for rekruttering av dyktige fagfolk – og ikke minst som en del av vårt samfunnsansvar, sier Nielsen.

Per i dag har alt av virksomheter i konsernet 108 lærlinger av en total stab på 760 ansatte.

– De utgjør en betydelig andel av arbeidsstokken og målet er at de vi har inne som lærling hos oss skal få en fast ansettelse her, fortsetter hun.

Etter at den første uken er over, følges lærlingene opp av en fagansvarlig så lenge de er i bedriften. Etter to år er de kvalifisert til å ta fagbrev. Når den er bestått er de formelt fagarbeider.

Les mer om hvordan du kan bli lærling hos Elektrogruppen her.