Mange muligheter som lærling i Elektro

For lærlingen vår, Kim Aleksander, var det egentlig ingen selvfølge at han skulle bli elektriker. Han startet på studiespesialiserende på videregående mens de fleste av vennene hans gikk på elektrolinja. El-faget virket mer og mer spennende, og Kim Aleksander endte med å bytte studieretning – i dag er han en av våre dyktige og dedikerte lærlinger innenfor telekommunikasjon og svakstrøm.


Hva var det som fristet med elektrikeryrket? 

Jeg kjente mer og mer på at elfaget virket veldig rett for meg da jeg prøvde å finne ut hva jeg ville bli. En kompis av meg startet som lærling i Elektrogruppen året før meg, og skrøyt veldig av både bedriften og faget.


Hva er en typisk dag på jobben for deg?

Det er veldig variert! Du vet når noen har lagt fiberkabler i gata di for at du skal få raskere nett? Det er blant annet jeg som kommer og kobler sammen kablene som skal gi deg tilgang til den fiberen. Jeg driver med telekommunikasjon og svakstrøm både for privatkunder og for større bedrifter og prosjekter.


Hva hører du helst på mens du jobber? Musikk eller podcast?

Podcast, uten tvil! Foreløpig går det i “Storefri” med Mikkel Niva og Herman Flesvig. Den er veldig gøy.


Favorittretten, da?

Haha, det var vanskelig. Nachos!

 

Enn på fritida?

Henger mye med venner, og liker å trene styrke. 

 

Lærling Kim Aleksander
Lærling Kim Aleksander


Hvordan var det å gå fra å være elev til å bli lærling?

Å være lærling er jo på mange måter som å ha en vanlig jobb. Jeg har lengre dager nå enn jeg hadde på skola, men jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag. Og så lærer jeg på en annen måte som lærling enn som skoleelev. Her ute får jeg se hvordan ting utføres i praksis, og faktisk jobbe som elektriker.


Hva synes du om arbeidsmiljøet?

Det er så bra! Jeg følte meg veldig godt mottatt da jeg begynte her, og jeg får ofte være med forskjellige montører ut på ulike oppdrag, så jeg har blitt kjent med mange forskjellige i bedriften. Alle har vært både hyggelige og flinke til å ta vare på oss som er lærlinger.


Tips til fremtidige lærlinger?

Ikke stress med at du ikke kan alt fra dag én, eller at du føler du kan for lite. Det er en læringskurve og det er derfor vi er lærlinger. Konsentrer deg heller om å ta til deg så mye kunnskap som mulig!


Hvorfor bli lærling i Elektrogruppen?

Elektrogruppen har over 100 lærlinger til enhver tid, og det er en bedrift som er vant til å ta vare på oss som er nye. Det merkes godt. Men det beste er at de faktisk hører på deg som lærling når du foreslår løsninger på utfordringene. Jeg får bidra, selv om jeg ikke er ferdig utlært.

 

Kunne du sett for deg å bli lærling hos oss? Sjekk ut vårt søknadsskjema nederst på siden!