Elektro.no– Strekker oss langt for å få de beste folka

– Strekker oss langt for å få de beste folka

Elektro Bodø AS ser fremover og er klar for å møte det økende behovet for fagfolk. Vi søker nå erfarne og motiverte energimontører som kan være med på å utvikle bedriften videre.

– Vi har økt arbeidsmengde og flere store prosjekter fremover. Derfor ser vi et stort behov for flere folk med kompetanse som energimontører og teknikere, sier leder i Elektro Bodø, Arne Magnussen.

Bodøbedriften er ikke alene om behovet for energimontører. I følge Fornybar Norge vil Norge trenge minst 3.000 nye årsverk på dette fagfeltet fremover. Dette for å klare å følge opp de store byggeplanene og holde tritt med det økte energibehovet rundt det grønne skiftet.

– På grunn av dette ønsker vi å være tilpasningsdyktige, og vi er villige til å strekke oss langt for å få de beste folka, sier Magnussen.

Les stillingsutlysningen her

En tilpasset arbeidshverdag

Fra å være en familiebedrift har Elektro Bodø vokst til å bli et stort konsern (Elektrogruppen) som gjennom flere år har hatt en solid økonomisk vekst. Magnussen mener at de ansatte setter pris på denne tryggheten, men at den største fordelen men å jobbe i Elektrogruppen er deres evne til å tilrettelegge, samt faglig utvikling og spesielt dette med å få flere fagbrev mens man er i jobb.

– Vi har et sterkt fokus på faglig utvikling intern, og legger til rette for at alle som ønsker faglig påfyll skal få dette, ut fra egne ønsker og behov. Det samme gjelder i forhold til tilrettelegging for både arbeidstid og arbeidssted. Hos oss er det også varierte muligheter i forhold til både reiseoppdrag og utenbysprosjekter, for de som har lyst til det. 

– Når du sier tilrettelegging, betyr det at dere tilpasser arbeidsoppgavene etter for eksempel familiesituasjon?

– Ja, for vi har forståelse for at folk har et liv utenfor jobb, og en tilpasset arbeidshverdag er noe vi har hatt god erfaring med lenge. Det som fungerer godt for én ansatt behøver ikke å være ideelt for en annen. Det er i denne tilpasningsdyktigheten jeg mener vi skiller oss fra veldig mange andre i bransjen, sier Magnussen.

Fem elektrikere i et stilas på et næringsbygg.

Motivasjon, engasjement og interesse

Magnussen mener at både bedriften og arbeidsmiljøet tjener på å ha ansatte med ulik bakgrunn og erfaring. Han understreker derfor at engasjement og interesse er noe de setter høyt.

– Det er noen formelle krav som du må sjekke av på som energimontør, men utover det er motivasjon og nysgjerrighet på faget det viktigste, sier Magnussen.

– Har du et eksempel på en slik kandidat som dere har gått videre med?

– Absolutt! Nylig ble jeg kontaktet av en dame som hadde jobbet flere år som butikksjef her i Bodø, og som ville gjøre noe helt annet. Hun hadde lagt merke til bedriften vår og ønsket å gå videre innenfor elektro. Nå har hun tatt lære av de beste og tatt flere kurs. 

Se alle ledige stillinger i Elektrogruppen her.

Faglig utvikling gjennom Elektroakademiet

– Vi fokuserer på å utvikle våre ansatte gjennom videreutdanning og vår egen opplæringsplattform, Elektroakademiet. Utviklingsmulighetene i Elektrogruppen er store, og det er vi stolte av. Vi dekker hele livssyklusen til prosjekter; fra idé, planlegging, gjennomføring, teknisk drift og vedlikehold etter levering. Da kreves et bredt spekter av kompetanse i fremtiden. Her vil du med andre ord få gode muligheter til å jobbe på tvers av ulike fagfelt og få flere fagbrev, avslutter Magnussen.

Søk på stilling som energimontør