Elektro.noMikael har jobbet i Elektro i 10 år: – Det er mange muligheter i Elektro for alle

Mikael har jobbet i Elektro i 10 år: – Det er mange muligheter i Elektro for alle

Mikael P. Meløysund (28 år) har funnet drømmejobben hos Elektro Bodø, der han får utforske sin tekniske lidenskap og nyte en sosial og fleksibel arbeidshverdag med langhelger og spennende reiseoppdrag.

Hva jobber du med, og hva er arbeidstittelen din?

Jeg er en BAS (anleggsleder) i Narvik, hvor jeg jobber på et utenbysoppdrag for å bygge et nytt helsehus sammen med åtte andre kollegaer, hvorav tre er innleid fra vårt søsterfirma. Vi monterer kabelbroen og legger opp skjult anlegg (bokser og rør i anlegget) og skal etter hvert montere lys, stikkontakter og styring for hele anlegget – både for lys, varme og kjøling. Jeg har jobbet her i 10 år, inkludert læretiden.

Les også: – Strekker oss langt for å få de beste folka

Hvordan ser en typisk dag ut for deg som BAS? Hva er dine ansvarsområder, og hva er det du liker mest ved jobben din?

Mine ansvarsområder inkluderer koordinering med andre tekniske fag og byggfag, oppfølging av montører som arbeider sammen med meg, bestilling og generelt ansvar for utførelsen. Det er ganske spennende og omfattende. Det er mye ansvar å håndtere, og hverdagen er ofte hektisk med mye oppfølging, planlegging og koordinering.

Se alle ledige stillinger

Jeg vil si at miljøet er veldig godt, og mange av oss er venner utenfor jobben. En av mine beste venner ble jeg kjent med her på jobb for 10 år siden.

Hvordan er arbeidsmiljøet? Er det mye sosialt som skjer også utenfor jobben?

Jeg vil si at miljøet er veldig godt, og mange av oss er venner utenfor jobben. En av mine beste venner ble jeg kjent med her på jobb for 10 år siden.

Vi er fem personer fra Bodø og tre som bor i Narvik fast (red.anm. på reiseoppdraget han er på nå). Vi bor sammen i et hus som Elektro har leid for oss. Vi lager middag sammen og prater litt etter jobb, deltar i cageball og diverse andre aktiviteter. Vi går også ut og spiser sammen av og til, og det er mye sosialt samvær. Vi pleier å ha noen jobbfester i løpet av året, som legger til rette for det sosiale.

Elektro er veldig flinke til å tilpasse seg, særlig med tanke på de som har familie.

Hvorfor valgte du Elektro Bodø?

Jeg visste ganske tidlig at jeg ville bli elektriker, selv om jeg ikke vet nøyaktig hvorfor. Skruing og tekniske ting har alltid vært interessante for meg, så jeg tror det startet allerede på ungdomsskolen. Det å jobbe fysisk med god lønn og muligheten for jobb etter endt utdanning var attraktivt. Jeg har fri hver ettermiddag og alle helger. Nå som jeg jobber i Narvik og bor her, jobber jeg tirsdag, onsdag og torsdag, og har fri fredag, lørdag og søndag. Det er langhelg hver helg, og det er ganske mye ekstra betalt på reisejobber. Elektro er veldig flinke til å tilpasse seg, særlig med tanke på de som har familie. Jeg trives veldig godt på reisejobber med langhelger, og det gir meg også muligheten til å se nye steder. De siste områdene jeg har jobbet i inkluderer Harstad, Narvik, Glomfjord og Valnesfjorden.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Når jeg ikke er på jobb, tilbringer jeg som oftest tid med venner og familie. Jeg har også blitt Glimt-supporter, noe som innebærer litt reising med borteturer. Venner, familie og trening er viktig for meg i fritiden.

Les også: Bli kjent med vår serviceelektriker, Rinda!

Kan du komme med en funfact om deg selv, som du ikke tror så mange vet om?

Hehe! Jeg er en veldig åpen person, så jeg tror ikke det er så mye om meg som folk ikke vet om meg.

Til slutt, hva vil du si til noen som vurderer å bli kollegaen din?

Jeg vil si at det er mange muligheter i Elektro for alle. Å bli elektriker i Elektro, som har så mange avdelinger med automasjon, ventilasjon og rørlegging, gir mange muligheter for å utvikle seg innad i bedriften og i andre avdelinger. Reisejobber er et pluss for de som liker det, og det er mange gode og dyktige kollegaer her.

Søk på stilling i Elektro Bodø

mikael-har-jobbet-i-elektro-i-10-år
– Jeg vil si at miljøet er veldig godt, og mange av oss er venner utenfor jobben. En av mine beste venner ble jeg kjent med her på jobb for 10 år siden, sier Mikael P. Meløysund.