Elektro.noI Mission Impossible-stil sørger Trond for et godt inneklima – både blant kunder og kolleger

I Mission Impossible-stil sørger Trond for et godt inneklima – både blant kunder og kolleger

Trond Sigve Olsen (40 år) har pilla ting fra hverandre siden han var liten, og skrudd bil fra 14 års alder. Interessen for praktiske duppeditter førte ham rett inn i yrket som servicetekniker på ventilasjon.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg på jobb?

Tja, jobben som servicetekniker på ventilasjon kan være litt hektisk. Men det synes jeg ikke er negativt. Det er mye å gjøre, men vi gjør så mye forskjellig. Jeg har service på ventilasjonsanlegg i både store, små, nye og gamle bygninger. Bytter mye filtre, og sørger for at alt ser bra ut. Ofte må vi faktisk inn i ventilasjonskanalene og krype rundt for å bytte filter – i skikkelig Mission Impossible-stil!

Se alle ledige stillinger

Hva er dine ansvarsområder, og hva liker du best med jobben?

Hehe, det er nesten vanskelig å svare på hva ansvarsområdene mine er. Jeg er en potet på alt som har med ventilasjonsteknikk å gjøre. Det er ikke bare selve teknikken jeg jobber med, jeg er også med på befaringer og gjør vurderinger når vi skal gi tilbud. Det avlaster prosjektleder, og jeg får god innsikt i fremtidige prosjekter.

Jobben som servicetekniker på ventilasjon kan være litt hektisk. Men det synes jeg ikke er negativt.

Jeg rett og slett digger jobben min! Det beste er at oppdragene er så varierte, og så får jeg ta mye ansvar selv. Arbeidstida mellom 07.00-15.00 er også et stort pluss, da har jeg mye ettermiddag igjen når jeg er ferdig på jobb. Ikke alltid så kult å måtte legge seg så tidlig da.

Det er også veldig fint at Elektro tar HMS på stort alvor, og jeg føler meg veldig godt ivaretatt selv om noen av oppgavene er krevende. Strukturen og friheten man har som ansatt er helt topp, og så har vi veldig god pensjonsordning. Nå som jeg nærmer meg 40 er jo det noe jeg begynner å tenke mer på enn før.

Hva hører du helst på?

Jeg elsker å høre på musikk mens jeg jobber alene! Da går alt mye fortere. Musikk er også litt som terapi for meg, og jeg er ganske altetende i musikksmaken min. Om jeg skal dra fram en favorittsjanger, er det nok metallrock. Alt fra Queen til Rammstein er innafor.

Hvordan er egentlig arbeidsmiljøet? Er det mye sosialt som skjer også utenfor jobb?

Arbeidsmiljøet er helt konge, både på og utenfor jobb. Vi gjør mye sosialt – har fest ilag, møtes på byen over en øl eller en kopp kaffe, og de som liker fotball drar gjerne på sportsbar for å se kamp. Det finnes faktisk også flere ventilasjonsmesser rundt i landet, da drar vi på bransjetreff sammen.

Det klaffa så bra med alt jeg liker å holde på med.

Les også: Bli kjent med vår serviceelektriker, Rinda!

Hva fikk deg interessert i ventilasjonsfaget?

Jeg er en sånn som er veldig praktisk anlagt. Har pilla på ting og vært interessert i mekanikk siden jeg var bitte liten, og begynte å skru bil som 14-åring. Etter hvert begynte jeg å ta strøjobber rundt omkring, helt til jeg i 2010 kom over ventilasjonsfaget og fikk praktisk opplæring gjennom et firma. Det klaffa så bra med alt jeg liker å holde på med.

Les også: – Strekker oss langt for å få de beste folka

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Har ikke ro i ræva, så jeg holder på med veldig mye rart! Men den største interessen er nok å skru på biler fortsatt. Jeg har en mani på å kjøpe nye biler, i gjennomsnitt kjøper og selger jeg sikkert 5 biler i året. Det er både sosialt og morsomt, for det er et bra miljø for bilinteresserte i Bodø.

Hva vil du si til noen som vurderer å bli det samme som deg?

Hvis du er glad i å skru og plukke på ting, er praktisk anlagt og trenger en variert hverdag, så er det ikke noe spørsmål en gang. Bransjen trenger virkelig flere folk som kan ventilasjonsteknikk, så du er sikra jobb og vel så det. Og så er det godt betalt!

Søk på stillinge som ventilasjonstekniker