Elektro.noIsak (13) fikk prøve seg som elektriker

Isak (13) fikk prøve seg som elektriker

Alder er ingen hindring for utførelse av godt arbeid – det fikk Isak (13) erfare da han fikk være jobbskygge med montør Mikkel. Og Mikkel er ikke i tvil: - Flinke hender og kloke hoder trengs over alt, og du kommer langt med lærelyst!

Mikkel følger nøye med idet 13-åringen fra Hunstad Ungdomsskole fører betongborret opp mot taket. Isak skal borre et langt hull i den tykke betongen, og med kyndig veiledning blir det både beint og rett.

– Det både bråker og dirrer, men det var morsomt, smiler Isak i det Mikkel senker liften ned mot gulvet.

Bratt læringskurve

Mikkel er helt nyutdanna, og har akkurat tatt fagbrevet. Han tar ansvaret med stort alvor, og liker utfordringene jobben ofte fører med seg.

– For min del har kurven gått bratt oppover, og jeg har allerede fått ansvar for egne prosjekter. Men det er akkurat sånn jeg liker det, sier han lurt.

Isak, som har fulgt Mikkel på flere prosjekter i løpet av dagen, synes oppgavene virker veldig spennende.

– Det er artig å følge Mikkel på jobb og å se hvor mye forskjellig han gjør. Nå er klokka bare 13, men vi er på vår andre location for dagen, sier han.

– Man blir liksom ikke lei, for det er alltid noe nytt, skyter Mikkel inn.

Les om elektrikerlærling Kim Aleksander som vil spesialisere seg på telekommunikasjon.

Praktisk prøving og feiling

På jobbskyggedag skal ikke skyggen (altså eleven) bare fotfølge og kikke på mens den andre jobber. På travle og krevende prosjekter er det alltid plass til et par ekstra hender.

– Jeg har borra i betong, sittet på i lift, brukt skrujern, og skrudd en gul dings, ler Isak.

For Isak er det derimot litt tidlig å si om det er elektriker han vil bli, eller om han skal finne på noe annet. Mikkel kan berolige med at de færreste vet nøyaktig hva de vil bli så tidlig i livet:

– Det er helt normalt å ikke vite hva man skal bli når man blir voksen, når man enda bare er 13 år. Jeg hadde jo ikke peiling selv, meddeler han.

– Ja, det er jo noe med å kjenne litt på hvilke muligheter som er der. Men det er ikke utenkelig for meg å bli elektriker, innrømmer Isak.

Et yrke med mange løsninger

Mikkel er klar på at variasjonen i både oppgaver og oppdrag er en stor motivasjon for yrket:

– Det handler om mer enn å skru stikkontakter og koble strøm. For hvert oppdrag er det utfordringer og problemer som må løses, og både hode og hender får kjørt seg hver dag, stadfester han.

– Men det er jo det som er så fint med å være på jobbskygging, man får et godt innblikk i hverdagen som elektriker, avslutter Isak.

Vi håper å se Isak i Elektro-uniform om noen år!

Er du eller noen du kjenner interessert i å bruke OD-dagen, jobbskyggedagen, eller hele lærlingetida hos oss? Ta kontakt med oss på firmapost@nilsson.no!

Isak synes det er interessant å være jobbskygge for Mikkel: - jeg lærer mye nytt!