Elektro.noEr det lysrør på bygget ditt? Bytt til strømbesparende LED-lys med Elektro

Er det lysrør på bygget ditt? Bytt til strømbesparende LED-lys med Elektro

Visste du at produksjon av lysrør med kvikksølv fases ut i 2023? Hvis bedriften din fortsatt bruker disse gamle lysrørene, kan du kontakte oss for å bytte dem ut med godkjente, energieffektive LED-lys.

Har du fått med deg dette? «EU har vedtatt å fase ut flere typer lysrør som er vanlige å bruke […] på arbeidsplasser og i hjemmet. Lysrørene EU faser ut inneholder kvikksølv.» lyder meldingen fra Miljødirektoratet. Loven ble innført for å beskytte både miljøet og helsen til mennesker og dyr. Når lysrør med kvikksølv fases ut, vil det redusere risikoen for helse- og miljøskader betraktelig.

Lysrørene og sparepærene som nå fases ut er av de mest vanlige vi bruker. Vi finner de igjen på kontorer og arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet. De brukes også i industri. I dag finnes det gode, kvikksølvfrie alternativer, blant annet LED-lysrør og LED-pærer.

LED-lys bruker mindre strøm enn tradisjonelle lysrør, og gir dermed lavere strømregning.

Vi hjelper deg med å bytte

Vet du at det er slike lysrør på bygget ditt? Vi kan hjelpe deg med å bytte ut gamle lysrør med nye, energieffektive LED-lys. Gamle lysrør som byttes må også leveres til et godkjent mottak for spesialavfall, og dette er også noe vi kan hjelpe deg med. Sammen finner vi de løsningene som passer best for deg.

faksimile-fra-miljodirektoratet-LED-lys-1
Faksimile fra Miljødirektoratet, 2022.

Les mer om hvordan Elektrogruppen arbeider med bærekraft

Fordelene ved å bytte til LED-lys:

 • LED-lys bruker mindre strøm enn tradisjonelle lysrør, og gir dermed lavere strømregning.
 • LED-lys har lengre levetid og krever mindre vedlikehold, noe som gir ytterligere kostnadsbesparelser.
 • LED-lys er miljøvennlige og sikre å bruke, da de ikke inneholder giftige stoffer som kvikksølv.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for et lønnsomt skifte.

Bruk skjemaet under, eller kontakt vår prosjektleder.

Når du bruker Elektrogruppen kan du være trygg på at du får høy kompetanse til en konkurransedyktig pris, fra et selskap med lokal forankring og verdiskaping, slik at du sikrer de beste løsninger og resultat innen tidsfrist for ditt prosjekt.

  PrivatpersonBedrift

  Kontaktinformasjon

  Hvor er din nærmeste Elektro?

  Hva kan vi hjelpe deg med?