Elektro.noNilsson Haras AS kåret til årets lærebedrift i nasjonal konkurranse: – En utrolig anerkjennelse

Nilsson Haras AS kåret til årets lærebedrift i nasjonal konkurranse: – En utrolig anerkjennelse

Med full pott i alle kategorier ble en av Elektrogruppens bedrifter, Nilsson Haras AS, kåret til Årets Lærebedrift 2023.

«Vinnerbedriften har totalt 43 ansatte fordelt på avdelingene Andenes og Sortland, hvorav 28 er utførende fagarbeidere. For øyeblikket er det seks lærlinger, tre gutter og tre jenter. Strykprosenten de siste tre årene er på null.» skriver RørNorge om den strålende kvelden på RørNorges Generalforsamling i Bodø den 3. juni.

På scenen for å ta i mot prisen var Anja Vatndal og daglig leder Kato Lidahl fra Nilsson Haras AS. Begge var utrolig stolte over å motta denne gjeve anerkjennelsen.

– Å bli kåret til Årets Lærebedrift er en utrolig anerkjennelse. Det viser at vår investering i utdanning, kvalitet og mangfold ikke bare gir resultater, men også setter standarden for bransjen, sier daglig leder i bedriften, Kato Lidahl.

Scoret høyt på alle kriterier

Juryen bestod av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Trond Hagen fra fjorårets vinnerbedrift Egeland Rør, samt to ansatte i RørNorges administrasjon, som sammen hadde kommet frem til en vinner, basert på en rekke kriterier.

Mangfold er ikke bare et pluss i margen for oss – det er en integrert del av vår bedriftskultur.

«Vinneren skårer høyt på alle kriteriene. De viser god struktur og solid faglig oppfølging. Det de skiller seg ekstraordinært ut på er mangfold”, ble det sagt om Nilsson Haras under kåringen.

– Mangfold er ikke bare et pluss i margen for oss – det er en integrert del av vår bedriftskultur. Vi tror at et mangfoldig arbeidsmiljø skaper et innovativt læringsmiljø og styrker læringspotensialet, bemerket Lidahl.

Høy standard blant de nominerte

Årets Lærebedrift er en prestisjefylt pris som krever høy standard på flere kriterier. For å bli vurdert må bedriften være medlem av Rørentreprenørene Norge, vise vilje til å ta inn lærlinger og lære bort faget, sørge for faglig kvalitet og et godt læringsmiljø. Bedriften må også aktivt bidra til å fronte faget og rørbransjen, samt arbeide for likestilling og mangfold.

Les også: Isak (13) fikk prøve seg som elektriker

Å bli utnevnt som vinner blant så sterke kandidater er virkelig en ære.

I år var konkurransen hard med sterke kandidater som RandsfjordRørservice AS, Hervik Rør AS, Mester Rør, Bademiljø Kongsberg AS, GK AS, avdeling Trøndelag, og Bravida AS, avdeling Tromsø. Men det var til slutt Nilsson Haras AS som skilte seg ut og gikk seirende ut av konkurransen.

– Å bli utnevnt som vinner blant så sterke kandidater er virkelig en ære. Alle disse bedriftene har utvilsomt hatt en stor innvirkning på sine lærlinger og på bransjen. Dette understreker bare vår forpliktelse til utdanning og kvalitet, men det er også et testamente til hardt arbeid og dedikasjon fra alle våre ansatte og lærlinger, sier Lidahl stolt.

Verdifullt samarbeid med ORiN

Lidahl ønsker å trekke frem Opplæringskontoret for Rørleggerfaget i Nord (ORiN), som han mener har hatt en avgjørende rolle i deres suksess som lærebedrift.

– Det er et tredelt samarbeid mellom oss, ORiN og lærlingen, som virkelig gjør forskjellen. Det er med hjelp fra dem at vi kan sikre at vår opplæring er av høy kvalitet, slik at vi kan tilrettelegge for å skape morgendagens dyktige rørleggere, avslutter Lidahl.

Forsidefoto: Stian Norum Herlofsen.