Elektro.noElektrogruppen med egen skole: – Det er kjempeviktig å investere i våre ansatte

Elektrogruppen med egen skole: – Det er kjempeviktig å investere i våre ansatte

Elektrogruppen har investert 3,5 millioner i omfangsrik læringsplattform som skal komme nye og eksisterende ansatte til gode.

Lansert i 2022 er Elektroakademiet en læringsplattform der Elektrogruppen samler alle ressurser og utviklingsmuligheter på ett sted, tilgjengelig for alle ansatte. Den omfattende plattformen, med både digitale og fysiske læringsmuligheter, skal bidra til å skape en kultur for kontinuerlig læring og utvikling.

– Det er kjempeviktig å investere i våre ansatte, og vi håper Elektroakademiet er noe som skiller oss fra mange andre arbeidsgivere. Vi skal ikke bare gi deg en jobb; vi gir deg en karrierevei og verktøyene du trenger for å følge den, sier daglig leder i et av Elektrogruppens datterselskaper, Andreas Lillejord i Nilsson.

Les også: Lanserer Elektroakademiet for kompetanseheving i bedriftene

Lillejord mener skolen gir dem et fortrinn i å tiltrekke seg og beholde de beste talentene i bransjen.

– Læringsplattformen er ikke bare et verktøy for å beholde dyktige ansatte, men også for å tiltrekke oss nye talenter, sier Lillejord.

andreas-lillejord-nilsson
Daglig leder i et av Elektrogruppens datterselskaper, Andreas Lillejord i Nilsson.

En konkret merverdi

Med tilgang til over 105 tilpassede kurs, hvorav 71 av disse er egenproduserte, gir skolen en unik mulighet for personlig og profesjonell vekst. Læringsplattformen er noe alle 670+ ansatte har tilgang til gjennom både digital tilgang og fysiske samlinger.

– Elektroakademiet representerer en konkret merverdi for alle i Elektrogruppen, enten de er nye eller eksisterende ansatte. Vår viktigste kapital er våre medarbeidere, sier direktør strategi og forretningsutvikling i Elektrogruppen, Andreas Melby.

Les også: Utvikle deg i Elektrogruppen 

Plattformen er designet for å balansere praktisk arbeidserfaring med teoretisk innsikt, noe som gir en helhetlig tilnærming til læring og utvikling.

– Uavhengig av rolle eller erfaring, er det alltid noe å lære og mestre, sier Melby.

elektroakademiet-prosjektlederskole
Bilde fra en av samlingene på elektroakademiets prosjektlederskole. Foto: Privat.

Kompetanseinvestering med elektroakademiet

I løpet av mindre enn ett år er det fullført over 4500 kurs i akademiet. De største opplæringsprogrammene som tilbys er Prosjektlederskolen og Basmontørskolen.

– Vi har gjennomført henholdsvis 3 og to kull med rundt 15 deltakere i slengen. Prosjektlederne utdannes over et helt år med 12 samlinger totalt, sier Melby.

Innholdet i utdanningene er skreddersydd organisasjonens behov som teknisk entreprenør.

– Utdanningene er to helt sentrale roller for å gjennomføre gode prosjekter hos oss og er av høy prioritet, sier Melby.

Han mener de allerede kan se den positive innvirkningen dette initiativet har hatt på organisasjonen.

Direktør strategi og forretningsutvikling

– Vi har investert over 3,5 millioner kroner i eksterne kostnader, i tillegg kommer interne kostnader i form av timer, lønn o.l. på Elektroakademiet. Dette viser tydelig forpliktelsen vi har til våre ansatte, og vår vilje til å investere i deres fremtidige kompetanse, sier Melby.

– Er dette en bevisst posisjonering, med tanke på arbeidsmarkedet ut mot fagfolk i elektro- og rørleggerbransjen, som allerede er ganske presset?

– Absolutt! Vi håper at ved å legge til rette for kontinuerlig læring, og ved å investere i ansattes fremtid, så posisjonerer vi oss som en attraktiv arbeidsgiver som prioriterer kompetanseutvikling, sier Melby.

Elektrostandarden

Dette er helt i tråd med organisasjonens medarbeiderløfte, hvor en trygg arbeidsplass og mulighet for å kunne utvikle seg sammen med kollegaer man trives med og stoler på, er helt sentralt.

– Det er det vi kaller Elektrostandarden, avslutter Melby.

Vil du jobbe sammen med oss i Elektrogruppen? 

Se alle ledige stillinger, eller send en åpen søknad