Elektro.noElektrifisering av fergesamband Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget

Elektrifisering av fergesamband Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget

I et ambisiøst skritt mot grønnere transport har Fjord1, med Elektro Ofoten AS ved roret, fullført elektrifiseringen av fergesambandet Drag-Kjøpsvik, og nærmer seg ferdigstillelse ved Bognes-Skarberget. Sammen leverer de teknisk avanserte ladeanlegg, styrker driftssikkerheten og setter ny standard for effektivitet i regionen.

Fjord1 inviterte våren 2022 til en konkurranse om elektrifisering av fergesambandene Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget. Elektro Ofoten AS ble valgt som el entreprenør til totalentreprenøren Hjelmen AS høsten 2022.

Sammen har vi elektrifisert fergesambandet Drag-Kjøpsvik, og holder på å sluttstille fergesambandet Bognes-Skarberget. Leveransen omfatter et avansert teknisk anlegg for å tilfredsstille byggherres krav til ladeeffekt, driftssikkerhet og verdisikring.

Les også: Elektrogruppen med egen skole: – Det er kjempeviktig å investere i våre ansatte

Elektriske-ladeanlegg-ved-fergesambandene-Drag-Kjøpsvik-og-Bognes-Skarberget
I et ambisiøst skritt mot grønnere transport har Fjord1, med Elektro Ofoten AS ved roret, fullført elektrifiseringen av fergesambandet Drag-Kjøpsvik, og nærmer seg ferdigstillelse ved Bognes-Skarberget. Foto: Elektro Ofoten.

Ladeanlegget som kan lade med en effekt opptil 3,8 MW pr. fergekai. Ladespenning til ladetårn er 1000 VDC. Prosjektet involverte tjenester i områdene alarm og sikkerhet, elektroinstallasjon og automasjon. Vi leverte i felleskap et nøkkelferdig anlegg til en fornøyd oppdragsgiver.

Elektro Ofotens arbeid ble påbegynt oktober 2022. Fergesambandet Drag-Kjøpsvik ble ferdigstilt i juni 2023, mens fergesambandet Bognes-Skarberget er planlagt overlevert høsten 2023.

Elektro Ofotens arbeid ble påbegynt oktober 2022. Fergesambandet Drag-Kjøpsvik ble ferdigstilt i juni 2023, mens fergesambandet Bognes-Skarberget er planlagt overlevert høsten 2023. Foto: Elektro Ofoten.

Fakta:

Byggherre: Fjord1 AS
Oppdragsgiver: Hjelmen AS
Entrepriseform: NS 8416
Kontraktssum: Ca. 10 mill.
Byggeår: 2022-2023
Installert effekt pr. fergekai: Ca. 3,8 MW

Vil du jobbe sammen med oss i Elektrogruppen? 

Se alle ledige stillinger, eller send en åpen søknad