Elektro.noUtvikling av prosjektlederkompetanse i Elektrogruppen: – En stor del av utviklingen

Utvikling av prosjektlederkompetanse i Elektrogruppen: – En stor del av utviklingen

For å styrke prosjektledelsen og fremme tverrfaglig samarbeid, lanserer Elektrogruppen en egen prosjektlederskole.

– For å sikre den samlede kompetansen Elektro har hatt i over 76 år, og som Nilsson har hatt i over 96 år, må vi være i front. Det handler om hvordan vi tilegner oss ny kompetanse, sier Andreas Melby, direktør for strategi og forretningsutvikling i Elektrogruppen. 

Formålet med Prosjektlederskolen er å utvikle medarbeidere til å ta på seg ansvar for å lede prosjekter iht. bedriften og kundens krav og forventning. Medarbeideren skal kunne nyttiggjøre seg av kunnskap, ferdigheter, verktøy og teknikker nødvendig for å imøtekomme prosjektets målsetninger, og videre økt lønnsomhet i bedriften. 

– Som ansatt i Elektrogruppen vil du derfor få denne typen mulighet til utvikling. Vi har allerede kjørt 3 kull (38 deltakere) på prosjektlederskolen, og effekten av dette har vært tryggere og stødigere prosjektleder for hele bedriften, sier Melby. 

Kull nummer 4 starter opp nå i november og vil ha 17 deltakere.

Kan dele erfaringer på tvers av arbeidsområde

Prosjektlederskolen tilbys ansatte på tvers av Elektrogruppen. Lars Andreassen, som jobber som prosjektleder i Nilsson, var en av de første som var med på skolen. Han synes læringsprogrammet har vært en stor del av hans utvikling.

– Noe av det beste med kurset er at man kan dele erfaringer på tvers av arbeidsområde. Jeg lærte at selv om du jobber med rør, ventilasjon eller strøm, har vi mange av de samme problemstillingene i jobben. Vi fikk mange gode verktøy man kan bruke videre i hverdagen, sier Andreassen.

lars-andreassen-prosjektlederskolen-EG
Lars Andreassen, som jobber som prosjektleder i Nilsson, var en av de første som var med på skolen. Foto: Deadline.


Les også:
Mikael har jobbet i Elektro i 10 år: – Det er mange muligheter i Elektro for alle

Gjør en bedre jobb som prosjektleder

Prosjektleder i Elektro, Johan Pettersen, sier seg enig med Andreassen.

– Det å kunne dele erfaringer og lære fra kollegaer som jobber i andre avdelinger i Elektrogruppen har vært til stor hjelp for meg.

Pettersen ble oppfordret til å ta prosjektlederskolen av ledelsen. Etter å ha sett på innholdet i kurset ble han veldig gira.

– Muligheten til å ta et dypdykk i det man holder på med i det daglige virket veldig fristende. At en arbeidsplass tilbyr dette skal man ikke ta for gitt. Jeg har fått verktøy som gjør at jeg kan gjøre en enda bedre jobb som prosjektleder i Elektro, både personlig, men også i møte med andre i teamet, sier Pettersen.

Han nevner også ny lærdom som stressmestring og personalledelse, til hvordan man legger opp arbeidshverdagen på en god måte. Dette er verktøy han har tatt med seg videre.

– Jeg var fersk i rollen som prosjektleder og hadde etterlyst forskjellige verktøy for å mestre hverdagen i ny jobb, forteller Andreassen. – Midt oppe i dette kom tilbudet om prosjektlederskolen, og jeg hadde et stort ønske om å delta. Kurset var egentlig fullt, men jeg fikk skvist meg inn takket være gode ledere, legger Pettersen til.

johan-pettersen-elektrogruppen
Pettersen ble oppfordret til å ta prosjektlederskolen av ledelsen. Etter å ha sett på innholdet i kurset ble han veldig gira. Foto: Deadline.

Les også: Elektrogruppens fremtidige stjerner: Møt årets lærlingkull!

Takket være kompetente kursholdere har han lært mye om planlegging og ressursbruk, spesielt viktigheten med å sette av tid for å gjennomføre oppgaver, og ikke bare ta det når man har tid.

– Jeg har også lært mye om perspektiv. Man kan fort gå seg fast, men når man ser hele prosjektet som en helhet er det lettere å tenke nytt og stake ut en retning for veien videre, sier Pettersen.

Både Pettersen og Andreassen er enige om at Prosjektlederskolen og Elektroakademiet er en viktig ressurs i Elektrogruppen. Muligheten til å utvikle seg på tvers av avdelinger utgjør et bra samarbeid. På den måten har man ressursene man trenger for å dra bedriften i samme retning.

Dette er prosjektlederskolen

Prosjektlederskolen har 4 samlinger bestående av 3 dager, som strekker seg over et år. Noen av modulene er “Utøvelse av prosjektlederrollen og meg som leder”, “Teamledelse” og “Prosjekt- og økonomistyring”. Prosjektlederskolen tilbyr også personlig coaching fra kursinstruktør.

 

Høres dette interessant ut? Søk jobb hos oss i Elektrogruppen for muligheten til å utvikle din kompetanse som prosjektleder!