Elektro.noDerfor bør du investere i en elbillader

Derfor bør du investere i en elbillader

Med overgangen til elbiler som et ledd i det grønne skiftet, blir hjemmelading en del av den nye hverdagen for mange. Men, må man egentlig ha en elbillader, eller kan man lade i stikkontakten hjemme?

Er det lov å lade elbil i vanlig stikkontakt?

Nei, ifølge nye forskrifter er det ikke tillatt å lade elbiler i vanlige stikkontakter. Forbindelsen er ikke bare brannfarlig, men også i strid med reglene som trådte i kraft 1. januar 2023. Alle nye ladepunkter må være dedikerte elbilladere, og det er en rekke krav som må følges for sikkerheten.

MERK: Om du har lagt til rette for fast lading ved bruk av stikkontakt før juli 2022 kan du ennå bruke denne installasjonen til fast lading. Du kan lese mer om det å lade med vanlig stikkontakt på Norsk Elbilforening. I samme artikkel finner du også informasjon om retningslinjene rundt “nødlading”.

 

“Elbilforeningen anbefaler at du installerer en hjemmelader der du lader til daglig. Dette er en mye sikrere og raskere måte å lade elbilen din på.” – Norsk Elbilforening

 

Fordelene med å installere en egen elbillader hjemme:

Sikkerhet: En elbillader hjemme minimerer risikoen for jordfeil og brannfare, noe som gir deg trygghet i hverdagen

Økonomi: Med smarte ladebokser kan du lade bilen når strømprisen er lavest, noe som kan gi betydelige besparelser over tid

Effektivitet: En dedikert ladestasjon lar deg lade raskere enn en vanlig stikkontakt, og sikrer at du alltid er klar for veien

Boligverdi: Det er en god investering for hjemmet ditt. En godkjent elbillader kan øke attraktiviteten og verdien av boligen din ved videresalg, da flere og flere boligkjøpere ser etter denne funksjonaliteten.

Les også: Elektrogruppen satser på fremtidens ledere med BAS-skolen

Hvordan Elektro kan hjelpe deg?


Hos Elektro finner vi den elbilladeren som passer best for ditt hjem og dine behov. Vi sørger for at hele prosessen, fra valg av lader til installasjon, er sømløs og trygg.

En elbillader er ikke bare en investering i din daglige bekvemmelighet og sikkerhet – det er også en langsiktig investering i boligens verdi. Velg smart, velg sikkerhet, velg Elektro for installasjon av en elbillader hjemme.

 

Er du klar for å gjøre hjemmet ditt komplett med en sikker og effektiv elbillader? Kontakt Elektro i dag for en uforpliktende prat om hvordan vi kan oppgradere din bolig. Les mer om elbillader her