Elektro.noElektrogruppen forener lærlinger i nytt nettverk: – Vi skal skape en arena for læring og erfaringsutveksling

Elektrogruppen forener lærlinger i nytt nettverk: – Vi skal skape en arena for læring og erfaringsutveksling

Denne uken tok Elektrogruppen et viktig steg for å styrke fremtiden til yrkesfagene og samlet alle lærlingene sine, fra Trondheim i Sør til Andenes i nord, for sitt første nettverk for lærlinger.

Elektrogruppen er en av landsdelens største lærlingebedrifter, og denne uken samlet de totalt 80 lærlinger i yrkesfag på Energihuset i Bodø, 22.–23. november.

– Det er veldig spennende å prøve noe nytt, sier HR-sjef i Elektro, Ina Smith  Myrmell.

Andreas Melby foran lærlingene. Foto: Deadline.

– Noen av disse er alene som lærlinger på sin arbeidsplass, skyter Andreas Melby inn, direktør strategi og forretningsutvikling i Elektro.

Melby håper at det å knytte lærlingene sammen i et nettverk vil oppleves som positivt og at de er en del av noe større.

– Å stå alene i sin situasjon kan være tøft, men vi håper at nettverkssamlingen kan være med på å bygge relasjoner på tvers av våre avdelinger. Målet er at de får utvidet sitt eget fagmiljø med flergangeren, sier Melby.

Satsingen på lærlingenettverket har som mål å styrke identiteten til Elektrogruppen og er noe de ønsker å bruke ressurser på.

– Våre medarbeidere er vår viktigste kapital, sier Melby. Han legger vekt på at det er viktig å styrke fremtiden for yrkesfagene. – Vi skal skape en arena for læring og erfaringsutvikling.

– Det er vårt ansvar som lærlingbedrift å ta vare på lærlingene våre. Vi utdanner fagfolk vi ønsker å beholde og da må investere i dem fra start av, legger han til. 

 

– Vi ser vi frem til å bygge nettverk på tvers av fagfelt og avdelinger, sier Hitra-jentene. Foto: Deadline.

 

Vil bli bedre kjent med konsernet

Lærlingene kommer både nordfra og sørfra i landet, og samtlige var spente på hva lærlingenettverket kunne tilby. Noen av disse er Ida Kregnes (2.års elektrikerlærling) og Anna Gildset (2.års elektrikerlærling) fra Elektroteam Hitra.

– Vi håper vi får en mulighet til å bli bedre kjent med konsernet og hva det kan tilby oss som lærlinger. Og så ser vi frem til å bygge nettverk på tvers av fagfelt og avdelinger, sier Hitra-jentene. 

Sondre Engan (2.års elektrikerlærling) fra Argon Elektro i Trondheim sier seg enig. 

– Vi har jo et forhold til at vi er en del av Elektrogruppen. Jeg gleder meg til å se hvordan konsernet fungerer og hvilke retningslinjer det legger for oss. Jeg håper denne samlingen kan være med å skape trygghet rundt det vi gjør i hverdagen, sier Engan.

 Han setter pris på at Argon Elektro er en del av Elektrogruppen og nevner Elektroakademiet som en stor fordel.

 

Flere fagfelt i lærlingnettverket

Elektrogruppen består av flere fagfelt enn elektroinstallasjon. Thor Arnason (2.års rørleggerlærling) fra Nilsson Bodø var også tilstede. 

– Jeg er veldig spent på hva lærlingnettverket har å tilby. Jeg har nettopp begynt på mitt andre år som lærling, så det er gøy å møte de andre lærlingene i konsernet. Jeg håper å bli kjent med flere folk, sier Arnason. 

Automatikerlærlingen Ludvik Helgesen fra Nordkontakt håper også på muligheten til å bli bedre kjent med flere og bygge nettverk innenfor konsernet.

– Som lærling i Elektrogruppen og Nordkontakt merker jeg at de satser veldig mye på lærlingene og gjør mye for å beholde dem. Lærlingnettverket er et veldig bra tiltak i den retningen. Jeg ser frem til å dele erfaringer med andre lærlinger og høre hvordan det gjøres i de andre bedriftene, avslutter Helgesen.