Elektro.noElektrogruppen med eget Enterpriserettprogram: – Initiativet har styrket måten vi forstår og håndterer juridiske utfordringer i oppdragene våre

Elektrogruppen med eget Enterpriserettprogram: – Initiativet har styrket måten vi forstår og håndterer juridiske utfordringer i oppdragene våre

I en bransje hvor juridiske detaljer kan være forskjellen mellom suksess og fiasko, har Elektrogruppen tatt et betydelig skritt fremover ved å innføre “Enterpriserettprogrammet”, som en del av Elektroakademiet.

Enterpriserett, som fokuserer på juridiske aspekter ved byggeprosjekter, er kritisk for en teknisk entreprenør, der prosjekter involverer flere aktører og høye krav til kvalitet og sikkerhet.

– Initiativet har styrket måten vi forstår og håndterer juridiske utfordringer i oppdragene våre, sier Andreas Melby, direktør for strategi og forretningsutvikling i Elektrogruppen.

Les også: Elektrogruppen med egen skole: – Det er kjempeviktig å investere i våre ansatte

Han mener at med dette programmet, har de ikke bare investert i kunnskap, men også i fremtiden for hver enkelt medarbeider på tvers av hele organisasjonen.

Elektro-Nilsson_Enterpriserett-Enterpriserettprogrammet-Hanne-Navjord
Hanne Navjord, prosjektleder i Nilsson, er en av de som har deltatt på Enterpriserettprogrammet.

Skreddersydd opplegg

Gjennom seks måneder ble ansatte i Elektrogruppen tilbudt månedlige webinarer ledet av en toppadvokat, skreddersydd til selskapets behov. 

Hanne Navjord, prosjektleder i Nilsson, er en av de som har deltatt på Enterpriserettprogrammet.

– For oss som ikke har noen juridisk erfaring i tidligere jobber, så var dette et utrolig godt grunnkurs med kun relevant stoff opp mot min arbeidshverdag. Skreddersydd opplegg og kursholderen fremla innholdet på en interessant og gripende måte, sier Navjord.

Les også: Elektrogruppen satser på fremtidens ledere med BAS-skolen

Et sentralt aspekt ved programmet har vært kontraktsforvaltning – en kritisk komponent i alle byggeprosjekter.

– Noe av det viktigste jeg lærte, var forskjellen på de ulike typene kontrakt. Alt det som går rundt endringsvarsel og viktigheten av å være tidlig nok ute, sier Navjord.

Implementeringen av denne kunnskapen har vært direkte og målbar i Navjords daglige arbeid.

– Flere av punktene vi gikk igjennom i programmet har jeg fått bruk for. For eksempel viktigheten av dokumentrekkefølge i en kontrakt, avslutter hun.

Opptakene fra disse sesjonene ble senere integrert i Elektroakademiet, supplert med quiz og tester.

Strategisk investering

Med 70–90 deltakere per sesjon, demonstrerer Enterpriserettprogrammet et imponerende engasjementsnivå.

– Responsen fra våre ansatte har vært utelukkende positiv, sier Andreas Melby.

Les også: Utvikling av prosjektlederkompetanse i Elektrogruppen: – En stor del av utviklingen

Enterpriserettsprogrammet er mer enn bare et opplæringstilbud; det er en strategisk investering i menneskelige ressurser som styrker måten vi planlegger og gjennomfører oppdragene våre. Gjennom dette initiativet mener Melby Elektrogruppen viser en forpliktelse til både sine ansattes vekst og selskapets langsiktige suksess.