Elektro.noTre fordeler med smarthus

Tre fordeler med smarthus

Høres det kjekt ut å kunne skru på lyset fra telefonen, varme opp huset når du er på vei hjem fra ferie, eller få varsel når ungene kommer hjem fra skolen? Da anbefaler prosjektleder Cato Nilsen å oppgradere boligen din til et smarthus.

Hva er et smarthus?

Smarthus, eller smarte hjem, er boliger som har fått et system som kobler flere sentrale funksjoner sammen og gjør dem lett tilgjengelige for brukeren. Det kan være varme eller lys som kan styres fra én og samme system – gjerne fra en app på telefonen.

  • Det er en vanlig misforståelse at det bare er nyere funkisboliger som kan være smarthus. Smarthusløsninger kan installeres i alt fra små leiligheter til større hus, forteller Nilsen.

Start i det små! Renoverer du boligen din, eller bare et rom, hvorfor ikke investere i en smartdimmer istedenfor en vanlig dimmer? Da har du startet din reise mot et smartere hus.

 Smarthusløsninger kan installeres i alt fra små leiligheter til større hus, forteller Nilsen.


Her er tre fordeler med å bytte til smarthus:

1. Du sparer energi!

Systemet kan settes opp med funksjoner for når du er hjemme og når du er borte, som kan styres fra et enkelt trykk på bryter eller via App. Har du glemt å slå av lyset, kan du enkelt gjøre det på farten. Er du borte en helg kan du skru ned varmen i boligen ved et enkelt tastetrykk. Husk da å skru opp varmen igjen slik at boligen har en behagelig temperatur når du kommer tilbake.

Les mer: Derfor bør du investere i en elbillader

2. Mer komfort

Med smarthusløsninger kan man sette opp forhåndsstilte scenarier man kan veksle mellom etter behov. For eksempel kan du ha en egen knapp for “god natt” og “god morgen”, slik at lys og varme tilpasses slik du vil ha det. Disse forhåndsinnstillingene, kalt “scenarier”, er enkelt tilpasset ditt behov. Tiden for å ta runden og skru på dimmere er forbi!

3. Verdiøkning av boligen

Noen vil kanskje kalle det å “sminke” boligen, men mange av disse smarthusløsningene baserer seg på at bryterne er trådløse. Du kan enkelt flytte bryteren uten å stå igjen med hull i veggen, slik tradisjonelle lysbrytere gjør. Dette skaper mange muligheter til å gjøre endringer i innredning og interiør. 

– Dessuten er det ganske stilig med gadgets, ler Nilsen.

Vurderer du å oppgradere til smarthus? Ta kontakt med oss i dag.