Elektro.noFra Bodø til Paris for Barnekreftforeningen

Fra Bodø til Paris for Barnekreftforeningen

Du har kanskje sett en gjeng syklister med gul trøyer suse rundt i Bodø og omegn i det siste? Dette er Team Rynkeby Salten, og Elektro Bodø stiller med tre syklister på laget i år!

Team Rynkeby er et europeisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdommer. I Norge går pengene til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft, noe som gir deltakerne en meningsfull grunn til å delta på dette krevende eventyret. Team Rynkeby Salten består av 42 deltakere, inkludert støtteapparatet som er essensielt for gjennomføringen.

Les også: Elektrogruppen blir værekraftspartner

Sammen for en god sak 

I fjor hadde Elektro kun en syklist på laget, Wiggo Bjørnerud. I år har han fått med seg kollegaene Bjørnar Reinholdtsen og Stephen Anker Antonsen. Reinholdtsen har syklet en del tidligere, men Antonsen er ny bak styret. 

– Jeg har ingen erfaring fra konkurransesykling tidligere, men ble veldig inspirert av Wiggo sin innsats i fjor, sier Antonsen. – Da det ble snakk om at Bjørnar også skulle være med, ble det en mer seriøs prat om å søke seg med på laget i år. Heldigvis er vi flere som ikke har vært “borti” en sykkel tidligere. Det er utrolig gøy å se hvordan vi sammen som lag blir bedre og bedre, legger Antonsen til. 

– En av grunnene til at jeg deltar i år igjen er at det er en utrolig fin sak å sykle for og samle inn penger til, forteller Bjørnerud. – Man kjent med mange nye folk og turen i seg selv er helt fantastisk. Det er noe veldig vakkert med å ha en felles agenda. Vi jobber sammen mot et felles mål, sier Bjørnerud.

Team-Rynkeby-Salten-Elektro-Bodø-Barnekreftforeningen
Prosjektleder Bjørnar Reinholdtsen er en av tre ansatte i Elektro som er med på Team Rynkeby Salten i år. Foto: Deadline.

Fra Bodø til Paris

28. juni reiser Team Rynkeby Salten til Berlin. Herfra skal de sykle sammen med de tyske lagene til Paris hvor de vil være fremme 7. juli. 

– Vi har fått en veldig god relasjon til lagene i Tyskland, forteller Bjørnerud. – Spesielt lokallaget i Berlin. Distansen fra Berlin til Paris er omtrent like lang som mellom Oslo og Paris, cirka 1300 km lang.

I tillegg til deltakere som samler inn penger til Barnekreftforeningen, har Elektrogruppen vært en betydelig bidragsyter og gått inn som gullsponsor. 

– Vi syns det er stor stas å se våre ansattes engasjement for en slik god sak, uttrykker Einar Jørgensen, administrerende direktør i Elektro AS, stolt. – Da spørsmålet om å være sponsor ble lagt på bordet, var avgjørelsen svært enkel.

Videre betaler deltakerne selv for alt utstyr, inkludert sykler, hjelmer og trøyer.

– Vi som deltakere blir ikke sponset, men kjøper alt fra trøye til sykkel og hjelm selv, forteller Reinholdtsen. – Vi investerer egne kroner for å være med å støtte saken. Alle sponsormidlene går selvsagt direkte til Barnekreftforeningen, sier Reinholdtsen videre. 

Elektrogruppens støtte går dermed langt utover økonomiske bidrag; det handler også om å fremme et fellesskap der ansatte er aktive deltakere i en større bevegelse for veldedighet.

 

Vil du være med å støtte Team Rynkeby Salten?

Vipps en gave til 33733