Elektro.noVåre tjenesterHus og hjemGulvvarme hjemme og på hytta

Gulvvarme hjemme og på hytta

Gulvvarme gir god komfort og effektiv, stabil oppvarming i boligen eller fritidsboligen din. Det finnes flere muligheter for oppvarming av gulv – både tradisjonelle varmekabler, varmefolie og vannbåren gulvvarme. Vi i Elektro kan hjelpe deg med å finne hvilket alternativ som passer ditt prosjekt!

Hvordan velger man type oppvarming av gulv?

Tradisjonelt forbinder vi gulvvarme med varmekabler baderom og inngangspartier, men med årene har det blitt vanlig med oppvarmede gulv også i de øvrige rommene i huset.

Hva som passer best i de forskjellige rommene, kommer an på om man ønsker å bruke gulvvarme til oppvarming av rommet, eller om det skal være et supplement til øvrige varmekilder.

Oppvarmingseffekt ved varme i gulv

Andre hensyn å ta før man bestemmer seg for valg av oppvarming, er for blant annet isolasjon, type rom og bruksområder. Er rommet er godt isolert kan varme i gulvene ha en faktisk oppvarmingseffekt, for eksempel på baderommet. Effekten på gulvvarmen avhenger av hvor mange watt gulvvarme man legger per kvadratmeter gulv.

Hva bør du velge av varmekabler, varmefolie eller vannbåren gulvvarme?

Ved oppvarming av gulv i hjemmet har du flere alternativer å velge i mellom. Elektrogruppen kan hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best i ditt prosjekt og levere fagfolk som kan gjøre jobben trygt og profesjonelt!

Kontakt oss
Varmekabler legges på bad for gulvvarme.

Varmekabler

Tradisjonelle varmekabler er mest vanlig i baderom, inngangspartier og kjellerrom, hvor det er flis- eller betonggulv. Varmekabler er relativt rimelig, men krever at det legges avrettingsmasse over som bygger i høyden.

Varmefolie

Varmefolie er et godt alternativ, som egner seg til store flater og ofte legges i rom med parkett, laminat eller vinylgulv. Varmefolie er i seg selv noe dyrere enn varmekabler, men enklere å legge – og er mindre plasskrevende (bygger mindre i høyden).

Vannbåren gulvvarme

Et tredje alternativ er vannbåren gulvvarme. Vannbåren varme er en noe mer komplisert og kostbar installasjon, men som til gjengjeld gir god komfort og lang levetid. Elektrogruppen kan bistå med å evaluere om vannbåren varme passe for ditt prosjekt.

Kontakt Elektrogruppen

Kontakt oss for mer informasjon
om hva vi kan gjøre for deg.

BESTILL ELEKTRIKER